ONLINE TERAPİ NEDİR?

Online terapi internet üzerinden görüntülü veya sesli arama ile gerçekleştirilen terapi türüdür. Bireysel danışmanlıkta kullanılan terapi yöntem ve teknikleri online terapi seansları sırasında da kullanılabilir ve yüz yüze gerçekleştirilen görüşmelerimizde olduğu gibi eşit derecede verim alınmaktadır. Online danışan-danışman görüşmeleri son yıllarda gittikçe yaygınlaşmakta ve tercih edilmektedir. Ülkemiz in ve tüm dünyanın geçirdiği şu zor günlerde özellikle daha anlamlı bir hale gelmektedir.
ONLINE TERAPİ ARACILIĞIYLA HANGİ KONULARDA DESTEK ALABİLİRSİNİZ?
Bireysel danışmanlık, ergen terapisi, depresyon, anksiyete bozuklukları, panik atak, sosyal fobi, obsesif kompülsif bozukluk gibi sık karşılaşılan klinik tablolar, ilişki ve evlilik sorunları, öfke kontrolü, iletişim becerileri ve iletişim becerilerinde ki sorunlar, adaptasyon problemleri, mutsuzluk, iş performansı, okul performansı, sınav kaygısı, yaygın hastalıklara yakalanma korkusu gibi günlük yaşamı zorlaştıran durumlar da destek alabilirsiniz.
SEANSLAR NASIL PLANLANIR?
Online  seanslar yüz yüze terapide olduğu gibi danışana ve yaşadığı problemlerin hayatının kalitesini ne denli etkilediğine, danışanın hazır bulunuşluk durumuna göre görüşme sıklığı ayarlanır. Bu görüşmeler haftalık, 2 haftalık, 3 haftalık veya aylık periyotlarda değişkenlik gösterir.
Seanslar başvuru sebebine bağlı olarak, bir veya bir kaç seanslık belirli konularla ilgili danışmanlığı kapsayabileceği gibi çalışılacak problemin boyutuna göre daha uzun süreli de olabilmektedir. Terapi süresi ve süreç seanslar ilerledikçe maddi ve manevi durumlar göz önünde bulundurularak danışan ve danışmanın birlikte karar verecekleri bir durumdur.

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir